Tuesday, October 14, 2008

.....Konflik Persahabatan.....

Bagi orang yang mempunyai kawan, dme mesti xleh lari dari masalah ni..xkire la kawan baek ke, kawan biase ke, mesti ade masalah jugak...xtao la plak klau ade org yang xpenah ade kawan sepanjang dia hidup dalam dunia ni kan...rasenye xde kot...bagi kome la kan, nape kome penah jugak terase ngn kawan2 kome??even skit pn...macam mane kome nak handle problem ngan kwn kome skang???nak wat bodo je ke ngan dia???marah dia???..ape yang "the best that you can do to solve this problem"?..bagi aku la kan, slalunye masalah ni jadi lagi rumit sebab kome ego ngan kawan sendiri...susah sangat nk mintak maaf klau wat silap...even bkn slh kome pn, rsenye xsalah tuk mintak maaf...."sorry is a simple word that can solve a complicated problems"...tp maybe jgk perasaan malu tu tinggi sangat kut....kome sanggup gaduh lame2 semate2 malu??sampai sanggup hilang kawan??.."nilai persahabatan tu sepatutnya diletakkan di tahap yang paling tinggi" dalam hidup kome...sebabnye dia memberi seribu erti dalam kehidupan sebagai manusia....persahabatan tu yang mewarnai hidup seharian kite...penah xkome terpikir sejenak macam mane hidup kome tanpa kawan??sampai bile kome leh bertahan?? sehari?? seminggu?? sebulan??? atau sepanjang nyawa kome di kandung badan???..memang betul kawan tu leh dicari...tp cube kome pikir,klau sikap kome xberubah, kawan tu akan hanya datang dan pergi mcm tu je..tnpa sempat memahat kenangan yang bermakne pn dalam hidup kome..rugi sangat2..masing2 dah besa...leh pikir mane yang terbaek tuk diri sendiri..juz aku nk cakap, if kome ade ape2 masalah ngan kawan kome, jumpe dia, n ckp baek2..xperlula nak marah2 or cakap belakang2..kite pttnye dah tinggalkan semua perangai2 macam tu sejak melangkah masuk alam universiti...."berkawan la slagi mane kome bernyawa, bermusuh la sewaktu kome dah menyarung kapan"....

7 comments:

HatiBudak said...
This comment has been removed by the author.
biak_slumber said...

sngt bernas kate2 anda...

cube berikn bhn2 yg lebih fresh dan asli..

-ezl- said...

haha...tak biase la ko gune kome-deme ni....

HatiBudak said...

haha..nak wat cmne beb, gua da memang orang perak....terbiase lak ngn kome-deme ni...

PuAt said...

hahaha...


ekau org perak???

tp duk perlis???



xtaw lak esei,,,


heheee

Att Ashburn said...

duh terkesan di hati..
minimalise tu ape ye?
mcm tau, tp x clear maksudnye..huhu

AbgBeCA said...

nak post guna ayat penoh pls,susah nak baca,haha